OOB LIPSEAL

product

LIPAFDICHTINGEN OOB-OOA-MAC-MSC-OAB-OAC-OBC-DOA-DOB

Het ontwerp van de Lipafdichting(en) OOB wijkt nogal af van de bekende oliekeerringen in die zin, dat de membranen niet aan de metalen steundelen vast gevulkaniseerd zijn. Hierdoor wordt enerzijds het membraan de vrijheid gegeven om flexibel te kunnen bewegen en anderzijds kan het steundeel zo ver vergroot worden,dat de dichtlip optimaal ondersteund wordt en een uitstekende afdichtende werking realiseert. De lipafdichtingen worden gekenmerkt door een lange levensduur en het niet inlopen op de as (let op uitzonderingen). De overmaat rubber aan de buitenomstrek garandeert de statische afdichting in de boring.

Over de lipafdichtingen

De dubbellips uitvoeringen bieden de mogelijkheid om de inbouwbreedte van één afdichting twee maal af te dichten. Daarnaast wordt de ruimte tussen beide dichtlippen gebruikt als vetdepot om een lange smering van de dichtlippen te bevorderen. Droogloop is geen probleem bij een gevulde vetkamer. Door het optimaal ondersteunen van de dichtlip(pen) , kunnen ook grotere drukken afgedicht worden. De standaard serie kan afdichten tot 15 bar, afhankelijk van de rotatiesnelheid, de druk en de temperatuur. Voor lagedrukken en relatief grote rondloopafwijkingen is er een lage druk type leverbaar, druk tot ca 6 bar, te gebruiken bij bijvoorbeeld tandwielkasten.

De toepassingsmogelijkheden zijn te veel om op te noemen. In bijna alle takken van industrie en in alle soorten machines en apparaten worden reeds lipafdichtingen toegepast. Van diepzee tot ruimtevaart, van mixers tot pompen en van auto's tot vliegtijgen. Hightech Radiale Lipafdichtingen voor het beste resultaat.

Houdbaarheid en opslag

Alle afdichtingen dienen tegen uitdroging en tegen direct zonlicht beschermd te worden. Advies: berg ze op in een luchtdichte en geen licht doorlatende verpakking op een donkere plaats.

# Vota code Name Application Material Pressure
(bar)
Temperature °C Sliding Speed (m/s)
oliekeerring-cassette-combi-mss-seals/oob OOB OOB LIPSEAL ROD/AXLE NBR RVS BLACK 12 -20°C +100 °C 15
FPM RVS GREEN 12 -30°C +220 °C 35
FPM-P PEROXYDE RVS DARK GREY 12 -30°C +250 °C 35
FPM-T+PTFE RVS WHITE 12 -30°C +220 °C 40
VMQ SILICONEN RVS RED EC1935.2004 12 -50°C +300 °C 35
HNBR THERBAAN RVS BROWN EC1935.2004 12 -30°C +150 °C 15
EPDM RVS BLUE EC1935.2004 12 -40°C +180 °C 15
Find product

CB = Custom build (price on request)
* = Stock item
Stock = 0 (and not a Stock* or CB product) -> minimum item value € 10.00

# Description Info Stock Price Add to cart
{{product.number}} {{product.description}} {{product.item_type_name.substring(0, 5)}} {{product.stock}} {{product.price|customCurrency:"€":",":".":2}}